Menu
LIFESTYLE / TRAVEL

Matkailun uudet tuulet – trendit tienviittoina

Matkailun trendit toimivat tienviittoina matkailun kentällä. Matkailun megatrendejä ovat digitalisaatio ja teknologia, kestävä matkailu sekä luonto- että outdoors-matkailu.

Digitalisaatio ja teknologia ovat tuoneet valtavasti muutoksia matkailu-alalle. Tekoälyn avulla voi esimerkiksi luoda itselleen räätälöidyn matkaohjelman omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Tekoälyn ja alustojen kehittyessä kuluttajille yksilöidyt palvelut ovatkin yhä helpommin ja nopeammin saatavilla.

Kestävä matkailu on tärkeä megatrendi, joka on ollut pinnalla jo pidempään. Kestävään matkailuun liittyy niin ekologinen, sosiaalinen kuin taloudellinenkin puoli. Kuluttajat tiedostavat omien valintojensa vaikutuksia yhä enemmän, minkä myötä he suosivat yhä enemmän yrityksiä, joiden toiminnassa näkyy kestävä kehitys.

Luonto- ja outdoors-matkailu fiksusti toteutettuna edistää kestävää kehitystä. Luonto- ja outdoors-matkailu voi nimittäin tarjota matkakokemuksia aineettomasti. Yhdistettäessä luonto- ja lähimatkailun voidaan luoda erittäin ympäristöystävällisiä matkakokemuksia.

Suomi tarjoaa lumoavat puitteet luontomatkailulle. Luonto onkin yksi Suomen vetovoimatekijä. Marjainen metsä ja luminen talvi tarjoavat upeita matkakokemuksia niin kotimaanmatkailijoille kuin kansainvälisille turisteillekin.

No Comments

    Leave a Reply