Menu
LIFESTYLE / TRAVEL

Matkailun rakentaminen kestävämmäksi

Matkailuala vaikuttaa laajalti yhteiskuntamme eri osa-alueisiin. Matkailupalvelujen tuottajilla onkin suuri vastuu viedä alaa kestävämpään suuntaan. Mutta ovatko kaikki matkapalveluiden tuottajat sitoutuneita tavoitteeseen vai toimitaanko kentällä rahan kiilto silmissä? Viherpesua vai oikeita tekoja?

Visit Finland on julkaissut 10 kohdan listan periaatteista kestävämmän matkailun puolesta. Listaus helpottaa ja selkeyttää kestävämpien matkailupalveluiden tuottamista. Kuluttajien on myös mahdollista arvioida käyttämiään palveluita kohtien avulla.

Seuraavaksi esittelen kolme tärkeätä kohtaa, jotka on otettava huomioon matkapalveluita kehitettäessä:

Ympäristöystävälliset käytännöt eli energiatehokkaat palvelut, kierrätyksen edistäminen ja uusiutuvaan energiaan investointi.

Vastuullinen markkinointi eli kuluttajia ei saa johtaa harhaan esimerkiksi viherpesun kautta ja muutenkin sidosryhmien kanssa toimittaessa on oltava rehellisiä ja avoimia.

Kulttuurisesta kestävyydestä huolehtiminen ja paikallisten yhteisöjen tukeminen eli matkapalvelujen tuottajien on kunnioitettava paikallista kulttuuria ja luontoa. Matkapalvelujen tuottajien on myös syytä ottaa tarkasteluun paikallisten toiveet matkailijoiden houkuttelemisessa ja ylipäätään tehdä yhteistyötä kestävien kumppanien kanssa.

Vastuullisten matkapalveluiden toteuttaminen vaatii sitoutuneisuutta käytäntöihin ja yhteistyötä eri tahojen kanssa. Ylipäätään yhteistyö yhdessä yritysten ja kuluttajien kanssa on merkittävässä roolissa. Kuluttajien vastuuta matkailu- ja ravitsemisalalla pohdinkin lisää toisessa julkaisussa.

No Comments

    Leave a Reply