Menu
FOOD / Naantali / TRAVEL

Tunnelmointia Café Antoniuksessa

Naantalin ihanissa maisemissa idyllisellä kadulla sijaitsee viehättävä Café Antonius. Tunnelma kahvilassa on lämmin ja romanttinen. Pöytä notkuu toinen toistaan herkullisempia itseleivottuja kakkuja, piiraita ja muita leivonnaisia. Kahvilassa on vastassa mitä sydemellisin yrittäjänainen Lilja Ahtiainen ja hänen puolisonsa Aatos Tapala.

Café Antonius on hurmannut asiakkaitaan jo yli neljänkymmenen vuoden ajan vuodesta 1981.

Kahvilan tunnetuin kakku Aatoksen Unelma pursuaa kauden marjoja ja kermavaahtoa. Kakun resepti on alunperin Kati Napan käsialaa ohjelmasta Katin kanssa keittiössä. Kakku on nimetty Liljan puolison Aatos Tapalan mukaan. Olihan ohjelmassa loihdittu suolainen piiras jo nimeltään Liljan kiusaus.

Café Antoniuksen kanssa samassa rakennuksessa toimii myös Liljan luomus Villa Antonius: romanttisia huoneita tarjoava hotelli. Ja loppuun täytyy vielä hehkuttaa Liljan ja hänen poikansa Risto Ahtiaisen perustamaa Luostarin Puutarhan Pizzeriaa ja Olutkellaria. Tuo omenapuiden alle, aivan Naantalin vierasvenesataman läheisyyteen perustettu ravintola hurmaa kävijänsä pizzojen lisäksi miljööllään. Tästä paikasta olenkin kirjoittanut lisää toisessa Naantali-aiheisessa julkaisussa.

No Comments

    Leave a Reply